Mikä tämä on?

Woodland on selainpohjainen roolipeli jossa tavoitteena on kehittää omaa pelihamoaan taistellen ja tekemällä kaikenmuotoisia töitä, apupojasta ammattilaiseen. Pelistä löytyy myös tehtäviä joista kokemusta sekä palkitsevia korvauksia.

Pelin alussa sinun on hieman hankittava kokemusta kiven tai puunhakkuun osalta. Myymällä hankkimasi tarvikkeet ansaitset hieman rahaa jolla voit ostaa hahmollesi tontin. Tontille rakennetaan päärakennus, jonka koko määrää paljonko hahmosi tavaroita voit sinne säilyttää. Halutessasi voit rakennuttaa tontillesi Navetan, Kanalan, Pellon, Puutarhan, Laitumen, Tallin sekä Kaivon. Eli voit sen jälkeen ostaa tontillesi karjaa ja kasvattamaan kasveja joita myymällä voit taas ansaita rahaa ja kokemusta.

Kun sinulla on tarpeeksi tarvikkeita ja haluat lähteä tutkimaan uusia paikkoja voit rakentaa satamassa itsellesi laivan. Laivalla voit sotia merirosvoja vastaan tai ryöstää kauppalaivoja. Voit matkustaa laivalla omistamattomalle saarelle ja aloittaa sieltä oman kaupungin rakentamisen "tyhjältä pöydältä".

Sosiaalisuus

Pelissä tapaat monia ihmisiä joiden kanssa voit lähettää viestejä, myydä tontteja, vaihtaa esineitä tai vaikka lähettää rahaa. Riitatilanteissa voitte ottaa yhteen metsiensiimeksissä jolloin katsotaan kumpi on kumpi.